Пауни могу да лете Пеацоцкс

Када људи виде прекрасан паун, неки људи мисле: може ли паун летјети или не?Мала птица је још увек у стању да лети, иако не за мале удаљености и висине.Паун има импресивне димензије, али због структуре тела и крила, лет птице је прилично слаб.Птица углавном треба да одлети у дрво како би се заштитила од опасних предатора и чак људи.На високим стаблима само се одмарају.

Паун може да лети, али не висок и за кратке раздаљине

Опште карактеристике појединца

Пауни живе у зоолошким вртовима многих земаља, резерви ичак их и приватни фармери узгајају на својој фарми.Ове птице припадају групи налик на пилетину.Фазан и дивља пилетина су најближе сличне врсте птица пауна.Зоолози примећују да постоји зелени и обичан паун.Према спољним карактеристикама ова два типа се тешко разликују.Током сезоне парења, добија се чисто потомство.Обична птица је мање величине од зелене.Пауне се одликују не само својим посебно лепим изгледом, већ и својим укупним димензијама.У групи пилића, паун је највећа птица.

Сексуални диморфизам је својствен паунима, тј. Појединац женке је различит од мушког.Женско са сиво-смеђом монохроматском бојом перја.Мужјаци се, пак, разликују по сложеној боји.Врат и глава мушког плавогбоја, перје на крилима су ватрено црвене боје, леђа су светла, зелена и златна. У пауновима постоји перорез на глави, у женској јединки се поклапа са целим перјем, ау мушкој особи је плава.

Ова елегантна птица одликује се присуством светлог и необичног репа. Прецизније, перје које се налазе изнад репа. Имају различите дужине, дуге су, кратка перја су на врху. Перо достиже дужину од једног и пол метра.

Само мужјки павиков има светли реп

Да ли паун лети или не

Пауни могу и могу летети парадоксално. Крила су велика, дуга репа. Дужина перја репа достиже 1,5-2 метра. Али ове чињенице не помажу птици да лети на хиљаде километара. Због чињенице да је паун пилећи рођак породице фазана, лет је кратак и није висок. Појединац прави само кратак лет. У случају опасности да нападач напада или прети особи, птица лупи крилима и нагло полети на најближем погодном стаблу, гдје се налази на грани.На дрвећу, птице се не само спасавају од непријатеља, већ се и одмарају. У зависности од подврсте појединца, трајање и домет птичјег лета варирају. Карактеристична и препознатљива особина је пахуљаст реп, захваљујући чему је познат као дивна птица на земљи. У свом природном станишту, јаванска подврста живи око 850–950 метара надморске висине.

Шта је познато о способности пауна да ради? Звучи чудно, али трчеврло брзо и брзо. И ово је упркос тако дугом репу, који би их наводно требао узнемирити. Штавише, у природи, паунови су веома агилни и чак се у густим густинама могу брзо сакрити од непријатеља.

Полет пауна је потребан да би се полетио на дрвету

Занимљиве чињенице о пауну

Неки људи мисле да птице спавају и леже на земљи у трави. У ствари, птице најчешће спавају и одморе када се налазе на гранама дрвећа. Дијета птица састоји се од биљака, сјемена, малих животиња и инсеката. Не могу и не могу да певају, али само вришти. Мужјаци репа не само да привлаче женке, већ и плаше непријатеље.Птице - помагачи у борби против змија у привреди. Ухватају змије и плаше грабежљивце у шумама. У већини случајева станишта, пожарне птице настањују:

  • Пакистан;
  • Тајланд;
  • Малезија;
  • Шри Ланка;
  • Индија.

Појављују се на аустралском и афричком континенту и на приватним фармама.

За привлачан реп десетљећима појединци су нападнути од ловокрадица. У њиховој природној домовини у Индији они припадају светим птицама. У многим државама данас постоји забрана криволова.