Како окупати зеца Раббитс

Ако сте купили украсни зец, морате бити у стању да га правилно водите. Врло важно питање: "Колико често се купа зец, може ли се то учинити?". Одговор на то изненађује многе, јер је пожељно да се те животиње не окупају.

Зечеви се не морају редовно окупати

Зашто не купати

Зашто је боље не купати зечеве? Од детињства нам се каже да је чистоћа гаранција здравља. Зашто искусни узгајивачи предлажу да напусте ове животиње без водених третмана?

 • Лагоморфи немају потребе за купање. У шуми, у природи, зечеви не пливају и покушавају избјећи ријеке, језера итд. За њих је купање неприродно. И украсни зечеви су мекши и слабији од дивљих животиња.
 • Ово је стресно. Ове животиње су осјетљиве на стресне ситуације. Сваки стрес утиче на њихово благостање, понекад доводи до смрти. Купање за њих - пуно стреса, тако да је најбоље одустати.
 • Нема потребе. Кунићи су чисте животиње које се редовно брину за своје крзно. Осим тога, они се мељу сваких шест мјесеци, тако да је њихово крзно стално чисто и неговано. Ако власник правилно организује бригу о свом љубимцу: константно уклања кавез, чешља вуну током митаја, онда нема потребе за прањем животиње.
 • Купање је лоше за зеца. Немојте да купате зеца, јер то доводи до губитка косе од љубимца. Узми вунуОва животиња има густу поддлак, која је прекривена себацним себумом.Они штите вијале од воде, чине их флексибилним, издржљивим, флексибилним.

Ако купате зеца, очистите ову природну одбрану.Резултат може бити жалосан: вуна ће испасти.

Нису сви зечеви воле да узимају водене процедуре

Када је купање неопходно

Али постоје ситуације када су потребне процедуре за воду,тако да можете да окупате свог љубимца.Али чак и тада је боље опрати контаминиране дијелове тијела, а не купати цијелу животињу: опрати запрљане ноге или косу близу аналног пролаза.И само ако сте сигурни да нема другог излаза, можете у потпуности окупати зеца.

Животним потребен воден процедур, че:

 1. Прамо следваси по ходу по улице.
 2. Има поремећај црева и прољев.
 3. Супстанце опасне по његово здравље добиле су се на кожи животиње.
 4. Ако кућни љубимац није имао одговарајућу негу, а он је намирисао урин, а његове шапе постале жуте.

Зец може да се прља на шетњи

Како се пере

Ако одлучите да перете вашег љубимца, онда запамтите даније лако.Зато пронађите себи помоћника.Иначе, у критичном тренутку, зец ће избити и повредити се.

Не треба да купате кућног љубимца у купатилу, за то је боље користити умиваоник или судопер.Сипао је топлу воду на температуру од 36 ° Ц.

Осигурајте да нема пропуха у просторији, боље је затворити све прозоре и врата.Како окупати зеку?Могуће је, али непо могућности, окупајте целог зеца.Затим пазите да вода не мокри нос, главу, уши љубимца.

 1. Напуните посуду водом која је мало изнад собне температуре.
 2. Ставите у воду 1 кашика.лшампон и мешајте.

Не влажите главу и уши

Не користите шампоне за људе, чак и ако су деца.Кунићи имају превише мекану кожу и такав шампон ће јој наудити.Боље је користити хипоалергене шампоне за животиње.Шта тачно вреди купити, потражићете ветеринара.

​​
 1. Уроните животињу у воду, навлажите само запрљани део.Морате га држати чврсто тако да нема могућности да побегнете.Оперите све прљаве просторе.Ако је крзно јако прљаво, можете променити воду неколико пута.
 2. Пјену од шампона исперите топлом водом, пазећи да на кожи нема трагова сапуна.Након купања, ваш љубимац ће се лизати, и то ће се скинути ако се шампон слабо испере.
 3. Обришите пешкиром

Употреба сушила за косу за сушење је непожељна јерЗец ће му бити уплашен, а то је додатни стрес.Да, и осетљива кожа бебе може да се опече, јерне толерише високе температуре.

Рекли смо како да оперемо зеца.Али само хигијенски поступци неће ријешити проблем ако је обојен због прољева.Кућни љубимац мора бити прегледан од стране лекара како би се схватио узрок поремећаја црева и прописао лечење.Убудуће покушајте да држите кавез чистим тако да се ваш љубимац не запрља и не морате га прати.Запамтите да је купање екстремна мјера, без којеможе без.