Успешна производња Љиљане Вулић, корисника АгроЛиб пијаце

Љиљана Вулић из Старог Ланишта, корисник АгроЛиб пијаце, која се бави израдом асура је 23. септембра 2013. године уприличила малу свечаност поводом проширивања своје производње асура. Поред чланова Агролиб тима из Народне библиотеке, међу званицама су били и представници Агенције за мала и средња предузећа и регистрована пољопривредна домаћинства, удружење грађана Етно форма из Јагодине, као и друге невладине организације и екипа локалне телевизије РТЈ.
Наиме, Љиљана је по други пут добила подстицајна средства од државе и искористила их је за изградњу објекта у коме ће правити и излагати своје производе од шевара. У аплицирању је имала помоћ Агенције за мала и средња предузећа и регистрована пољоприврдна домаћинства, која је и партнер у АгроЛиб Ја пројекту јагодинске библиотеке. Поновно добијање бесповратних средстава показује да је Љиљана озбиљна у свом послу и да њен успешан рад представља гаранцију за даље пословање.
Љиљана има свој профил на АгроЛиб сајту у оквиру Агролиб пијаце (http://www.onlinepijaca.agrolib.rs/proizvod/proizvodi-od-trske-rogoza-slame-bambusa/) и њен приватни посао са израдом асура је почео да се развија када је постала корисник сервиса АгроЛиб пројекта. Конкурисала је за подстицајна средства код Националне службе за запошљавање и почела са производњом. Поред тога, она поседује и сертификат за израду производа старог заната. Као успешни корисник Агролиб сервиса, од библиотеке је добила и бесплатне визит картице и флајере.
Како Љиљана каже, људи је најчешће проналазе преко АгроЛиб пијаце. Највише је оних из Београда, Ниша и Новог Сада. Сваку поруџбину коју има, шаље курирском службом на кућну адресу и купци су веома задовољни услугом и квалитетом асура.
“Оно што је занимљиво је да асуре данас налазе примену у најразличитије сврхе. На пример, лежаљка за плажу, заштита од сунца, декорација, преградни зид… Можда најпознатија употреба је заштита од геопатогеног зрачења и све је више људи који из тих разлога наручују асуре”, истакла је Љиљана.

Оставите одговор

Close Menu