Српска магаза у библиотеци

У Народној библиотеци у Јагодини је 13.03.2012. године са почетком у 18:00 часова одржано стручно предавање на тему „Унапређење пласмана пољопривредних производа малих произвођача“. Предавачи су били: Дипломирани инжењер ратарства Миле Гошњић и Дипломирани инжењер телекомуникације Драган Сајић  из удружења „Српска магаза“ које је наш нови партнер на пројекту АгроЛиб-Ја.
Српска магаза је удружење које постоји и ради већ дванаест година на територији општине Љиг. Циљ удружења је унапређење конкурентности руралне економије у оквиру новог модела који ће објединити: производњу, промоцију и продају производа и услуга сеоских газдинстава и развој сеоског туризма. Основа целог концепта је промоција традиције кроз градитељство, производе и заједнички рад– мобу а сврха је подстицање пољопривредне и занатске производње и обезбеђивање сталне продаје ширењем асортимана већ постојећих производа.
Крајњи циљ је да се концепт Српске магазе прошири временом и на остале регионе у Србији како би се објединило промовисање  локалних сеоских газдинстава из различитих делова Србије.
Предавачи су одржали веома интересантно предавање које су илустровали многобројним примерима из своје богате праксе и досадашње сарадње  са пољопривредним произвођачима из целе Србије. Интеракција са посетиоцима је била изузетна и предавачи су након предавања одговарали на многобројна питања. Такође, показали су на примеру једног поклон пакета (у коме су били спаковани различити пољопривредни производи) колико је значајна оригинална идеја, дизајн производа и паковања за добар пласман и продају. Већина од присутних пољопривредника је била заинтересована за будућу сарадњу са удружењм тако да су искористили прилику да се упознају са предавачима и направе контакт.

img029

Оставите одговор

Close Menu