Семинар у Смедереву

Семинар у Смедереву

У Народној библиотеци Смедерево, у петак, 16. јуна 2017. године, одржан је Aкредитовани семинар у оквиру програма сталног стручног усавршавања „Иновације и трендови у јавним библиотекама“.

Предавачи су биле Весна Црнковић, виши дипломирани библиотекар и Ивана Пешић, дипломирани библиотекар у Матичном одељењу. Присуствовали су библиотекари из Подунавског округа – Смедерево, Велика Плана и Смедеревска Паланка.

Предавање, на самом почетку упознаје са појмом иновације и иновативног лидера -„Иновација је способност да промену видите као прилику, не као претњу.“ (Стив Џобс). Такође, говори о трендовима у библиотекама током историје развоја библиотекарства код нас и у свету, о развоју услуга у јавним библиотекама у складу са потребама корисника 21. века, њиховом изласку из индустријског душтва и прилагођавању дигиталном друштву. Било је речи о ИФЛА трендовима, трендовима Америчког библиотечког друштва, најутицајнијим иновативним пројектима и новим услугама у најразвијенијим јавним библиотекама.

У првом делу семинара одржана је презентација, док су у другом колеге подељене по групама учествовале у радионици (сајам идеја – постер сесија) и давале своје визије о могућим иновацијама у библиотекама.

Оставите одговор

Close Menu