Семинар у Крушевцу

Семинар у Крушевцу

У електронској читаоници Народне библиотеке Крушевац, у понедељак 12. јуна, одржан је Акредитовани семинар за библиотекаре под називом „Иновације и трендови у јавним библиотекама“. Предавачи на овом семинару биле су Весна Црнковић, директорка Народне библиотеке у Јагодини и Ивана Пешић, библиотекар у матичној служби Народне библиотеке у Јагодини. Осим библиотекара из Крушевца, били су присутни и библиотекари из Варварина, Ћићевца и Трстеника.

Акредитовани програм састојао се из две веће тематске целине. Уводно предавање посвећено је иновацијама, разумевању појма иновације, алатима и ресурсима за иновације у јавним библиотекама, иновативним пројектима. Као добар пример наведен је пројекат Пољопривредне библиотеке у Јагодини.   Други део предавања био је посвећен IFLA и ALA трендовима у библиотекарству.

Након тога, уследила је вежба која се радила у пет група. Циљ вежбе је био да се препознају  проблеми у локалним заједницама и да се поставе основна полазишта за решење проблема. Библиотекари су радили у групама и своје идеје су представили кроз осмишљавање звучног и упечатљивог наслова, дефинисање проблема и одређивање циљева и задатака, одређивање неопходних ресурса и партнера, као и представљање пројектних активности и мерљивих резултата.

У име организатора семинара присутне је поздравила и пожелела успех у раду директорка Библиотеке у Крушевцу, мр Снежана Ненезић.

Оставите одговор

Close Menu