Продајна изложба дечјих рукотворина

У среду 15.08.2012. године, поводим прославе библиотечке славе у Главинцима, деца –  корисници библиотеке Народна књижница” Отворена Књига” на челу са библиотекарком Ружицом Поповић, организовали су продајну изложбу дечјих рукотворина. Своје радове су изложили у холу Дома културе у Главинцима.  Посетиоци који су дошли да присуствују пригодно организованом  културно – уметничком програму,   који је био уприличен ради прославе библиотечке славе, могли су да разгледају и по жељи да  купе неки од изложених радова, с обзиром да је изложба имала продајни карактер. Мотив је био да се продајом  прикупе средства за куповину нових сликовница за библиотеку у Главинцима, за децу предшколског  узраста.
Изложбу су иницирала деца која похађају Радионицу дечјих рукотворина а организовала су је уз помоћ библиотекарке Ружице Поповић која већ другу годину за редом у библиотеци у Главинцима редовно одржава поменуту радионицу. За учешће у овој радионици влада велико интересовање посебно код девојчица старијих разреда основне школе. Ова радионица има изузетан едукативни и креативан карактер јер се код деце кроз инеракцију развија потреба да уче и научено опредмете у облику  израђених  употребних предмета и изразе себе и своје таленете, те тако корисно утроше своје   слободно време. Подстицањем оваквих продајних и сличних  акција деца уче да постану активни чиниоци промена у својој средини. Наравно мотивација, подстицај и константна анимација од стране библиотекарке Ружице Попивић која несебично ради са децом и поклања им пуну пажњу и љубав током  као и након завршеног радног времена од пресудне су важности.

На продајној изложби су могли да се виде и купе следећи предмети:

  1. наруквице
  2. огрлице
  3. асурице ( ткане на ручно правлјеним разбојима)
  4. јастучнице
  5. торбе ( израђене од старих фармерица)
  6. хеклане блузе .

Такође на изложби се нашло  и цвеће  у саксијама које су деца сама пресадила и узгајила.
По изјави библиотекарке Ружице Поповић прикупљена сума новца од продаје предмета на овој изложби чуваће се до предстојећег Сајма књига у Београду где планира да се утроши за набавку дечјих сликовница за децу предшколског узрста.

 

Оставите одговор

Close Menu