Почела школа компјутера за пољопривреднике

У сеоској књижници у Главинцима, у понедељак 18. фебруара 2013. године започела је са радом школа рачунара за првих шест пољопривредника из тог краја. Полазници нису само мештани Главинаца већ и околних села у којима нема Библиотеке.
Атмосфера радна, полазници са различитим нивоом знања информационих технологија, тако да су предавачи Јелена Димитријевић и Бојан Новчић имали пуне руке посла. Неки су желели да крену са обуком од основних појмова док су други одмах желели да се позабаве скајпом и друштвеним мрежама. Сви су полазници добили брошуру коју ће моћи код својих кућа да прочитају и да се ближе упознају са основама рачунара. Обука ће трајати недељу дана, по сат времена дневно, а будући да је велико интересовање и да има још пријављених полазника, наставиће се са обуком и наредне недеље.
Библиотека у Главинцима је у оквиру треће сезоне организовања школе компјутера, добила на поклон од Народне библиотеке три књиге намењене информатичком описмењавању свих мештана. То су књиге: Желим да научим Интернет, Желим да научим Ексел и Први корак.

Оставите одговор

Close Menu