Плантаже тартуфа – посао будућности

Посебан прехрамбени артикал будућности биће „шумско месо“ – гљиве, а најквалитетнија и најпрофитабилнија међу њима јесте ТАРТУФ.
Расте испод земље на коренима дрвенастих биљака а њихова производња у свету у односу на потражњу је веома мала, због чега је и цена веома висока. Србија је подручје богато тартуфима, има погодне климатске услове и велике развојне могућности у овој области. Зато посебно место припада плантажама тартуфа у сеоским домаћинствима, на малим парцелама где ће цела породица моћи на свом имању пристојно да заради.
О свему овоме и о другим појединостима везаним за подизање плантаже таруфа на лескама, било је речи на предавањима одржаним 13.02.2013. године у јагодинској библиотеци и сеоској књижници у Главинцима. Посећеност је била велика, као и интересовање за ову производњу што доказују и бројна постављана питања и веома жива дискусија.
Предавач Милан Беадер, доктор пољопривредних наука и директор Инвестиционог фонда Зелене Лаборатирије са својим сарадником Жарком Јанковићем, одговарали су врло исцрпно на бројна питања о условима за подизање плантаже, самој производњи, берби, откупу али је било и оних који су се интересовали за Компанију која је покренула посао у нашој земљи.

 

 

Оставите одговор

Close Menu