Одржан Други пчеларски сајам

Одржан Други пчеларски сајам

У суботу 09. септембра у туристичком комплексу „Поток“ – Ђурђево брдо, одржан је други по реду пчеларски Сајам. Под покровитељством Скупштине града  Јагодина и уз свесрдну помоћ партнера, Пчеларско друштво „Поморавље“ се показало као одличан домаћин и организатор. Организацији се прикључила и Народна библиотека у Јагодини и пројекат Пољопривредне библиотеке  – АгроЛиб.

Упркос киши, на Сајму је било више излагача и посетилаца него прошле године. Неки су, поучени искуством од прошле године, остали целог дана јер су, како и сами кажу, поподне имали бољу продају.

Сајам је свечано отворила заменица градоначелника града Јагодине, Снежана Вукашиновић,која је овом приликом поздравила све учеснике и излагаче и пожелела им да и наредне године посете ову, сада већ традиционалну манифестацију.

Присутнима се обратио и председник Пчеларског друштва „Поморавље“ Саша Милетић, затим заменик председника СПОС-а, Секретар Црвеног крста Јагодина, Татјана Ристић. Организатори су поклонили Црвеном крсту 40 килограма меда за кориснике њихових услуга.

Велико изненађење био је долазак представника Пчеларског друштва „Акација“ из Пловдива у Бугарској. Сајам су посетили и представници Јагодинске Народне библиотеке и Пољопривредне саветодавне и стручне службе.

И ове године је као и претходне био уприличен богат културно – уметнички програм у коме су наступили предшколци вртића „Лептирић“ и чланови ансамбла Културно – уметничког друштва „Каблови“. Песмама о пчели и здравици пчеларима, сплетом народних песама и игара из Пчиње и Шумадије, званични програм је био завршен.

До следеће године и Трећег пчеларског сајма…

Оставите одговор

Close Menu