Нови циклус предавања за пољопривреднике

Нови циклус предавања за пољопривреднике

Нови циклус предавања из области пољопривреде је кренуо предавањем у Глоговцу. Захваљујући успешној сарадњи сеоске библиотеке у Глоговцу и Пољопривредне саветодавне стручне службе у Јагодини, у среду, 8. фебруара, у читаоници сеоске библиотеке одржано је још једно, у низу успешних предавања за пољопривреднике села Глоговца. Мештани села Глоговца били су у прилици да присуствују излагању стручних саветодаваца из области ратарства и сточарства, Миланке Миладиновић, Верице Лазаревић и Драгана Јаковљевића.
Које су грешке у технологији производње пшенице, који су начини за избегавање таквих грешака, како приступити избору сорте пшеница, су само нека од питања на која су пољопривредници добили одговор од саветодавца Миланке Миладиновић.
Саветодавац за сточарство, Верица Лазаревић је своје излагање усмерила на узгој коза у Србији док је саветодавац Драган Јаковљевић вече уоквирио причом о субвенцијама.Након излагања развила се жива дискусија између присутних мештана и саветодаваца.
У организацији Библиотеке „Отворена књига“ у Главинцима, Пољопривредна стручна саветодавна служба-Јагодина је одржала предавање дана 19.02.2017. у просторији Дома културе,а предавања су била из области:
-Зимска резидба винове лозе – Игор Андрејић
-Заштита винове лозе – Ружица Ђушић
-Гајење паприке на отвореном – Мира Миљковић
-Значај агрохемијске анализе-висина приноса гајених култура – Драган Мијушковић
У библиотеци у Багрдану, 20. фебруара Пољопривредна станица из Јагодине је одржала предавања на тему бесплатне контроле земљишта ,значаја козарства и раса коза и о медоносним биљкама које одговарају пчелама.

Close Menu