Напустио Гоогле да би увео роботе у пољопривреду

Напустио Гоогле да би увео роботе у пољопривреду

Извршни директор Ирон Оx-а, Брандон Алекандер, одустао је од посла као инжењер у Гоогле-у, и сада се бави пољопривредом баш као и његов деда, уз то што користи техничке вештине како би унапредио производњу.

Александер каже: „Наша мисија не само да конструишемо роботске језгре, већ да направимо мислеће машине. Циљ је произвести квалитетне свеже производе који ће постати доступнији свима. Ми верујемо да ћемо то постићи уз напредне роботе.”

За разлику од усева као што су пшеница, кукуруз и соја, који су се култивишу помоћу ГПС усмерених прскалица и аутоматских машина за жетву, узгајање и берба свежих воћарско – виноградарских производа је много изазовнија.

Ова машина названа Агробот може убрати само структуриране плодове – иако се од следеће генерације машина очекује суочавање са већим изазовима.

Инжењери кажу да је велики изазов у берби јабука. Циљ је да робот убере јабуке без оштећења на њиховој покожици.  Они очекују да ће наредне године роботи бити спремни за комерцијалну употребу. Шеф технолошког сектора Ирон Оx-а, Џон Бинни, каже да ће роботи заменити људе пре свега у затвореном простору – стакленицима.

Менаџмент Ирон Оx-а очекује у најскоријем периоду постављање стакленика и пластеника широм Америке – почевши од залива у Сан Франциску. Фокусирће се на брзо растуће усеве попут зелене салате, босиљка и било ког другог повртарског усева који од семена до трпезе може приспети за шест недеља.

Оставите одговор

Close Menu