Истичу рокови за бесповратну помоћ за хладњаче, фарме и складишта

Истичу рокови за бесповратну помоћ за хладњаче, фарме и складишта

Крајњи рок за подношење захтева је 15. октобар, а максималан износ новца по кориснику је 8.000.000,00 динара.
Подсећамо све потенцијалне кориснике буџетских средстава да 15.октобра истиче рок за подношење захтева за коришћење подстицајних средстава по основу Правилника о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за изградњу и опремање објеката за унапређење примарне пољопривредне производње конкурса Министарства пољопривреде.
Бесповратна средства могу се добити за складиштење житарица, затим за набавку нове опреме и изградњу објеката за смештај животиња, као и изградњу хладњаче и набавку опреме за њих.
Бесповратна средства за складиштење житарица могу се добити у сврху изградње нових објеката силоса и подних складишта и набавке нове опреме за објекте намењене складиштењу житарица.
Бесповратна средства која се могу добити за изградњу хладњача и набавку нове опреме за хладњаче могу се употребити за умањење трошкова изградње објеката за чување и складиштење пољопривредних производа, као и набавку нове опреме за објекте за чување и складиштење пољопривредних производа као што су компресори, испаривачи, кондензатори, панели са металном конструкцијом и врата за коморе.
Када су у питању подстицаји за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну сточарску производњу бесповратна средства се могу добити за изградњу објекта за смештај животиња, набавку опреме за објекте за смештај млечних крава и товних јунади, опреме за објекте за смештај крмача, одгој прасади и тов свиња, опреме за објекте за држање и одгој оваца и коза и опреме за објекте за држање и одгој живине.
Субвенционише се 50-65% од износа цене инвестиције без ПДВ-а, а висина субвенције зависи од тога да ли се корисник налази у маргиналном подручју. У том случају повраћај је 65 одсто уложених средстава.
Највиши укупни износ подстицаја по подносиоцу захтева је 8,000,000.00 динара.
Износ појединачног рачуна као и износ за сваку поједину ставку на рачуну мора бити већи од 50,000.00 динара.
Захтев за остваривање права на подстицаје подноси се министарству надлежном за послове пољопривреде – Управи за аграрна плаћања, за сваку календарску годину, у периоду од 15. априла до 15. октобра текуће године.

Оставите одговор

Close Menu