АгроЛиб Ја представљен у Панчеву

Госте из Јагодине су прво примили г. Дејан Живановић, члан Градског већа задужен за село и рурални развој у Панчеву и Мирослав Урошевић, члан   Градског већа задужен за културу у Панчеву. Састанку су присуствовале и службеницe новооформљеног Одељења за руралнли развој Панчева.
О пројекту су говорили Мирослав Цвијетић, саветник градоначелника града Јагодине за пољопривреду, Невенка Петронијевић, директорка Агенције за мала и средња предузећа и регистрована пољопривредна домаћинства, која је партнер на АгроЛиб Ја пројекту, Ивана Пешић, библиотекар и Весна Црнковић, директорка јагодинске Библиотеке.  На пезентацији су присуствовали Дејан Боснић, директор Градске библиотеке у Панчеву, Ђурђевка Јарић шефица Матичне службе Градске библиотеке Панчево (матична за град Панчево и 7 општина Јужнобанатског округа);  9 библиотекара из Ковина и суседних општина и више библиотекара из Ковачице (међу којима и библиотекар огранка у Црепаји). Присуствовали  су панчевачки библиотекари, директори  сеоских домова култура и представници пољопривредних удружења из Панчева.
Библиотекари из Панчева су закључили да више пажње треба да обрате и на међународне конкурсе невладиних организација који финансирају развој библиотекарства. Они сматрају да би нека врста донације подстакла и градске власти да се укључе у решавање проблема у панчевачком библиотекарству, што показује и пример у Јагодини.

Оставите одговор

Close Menu